آموزش درس ششم فتوشاپ
در درس قبلی با تعدادی از ابزار آشنا شدید در این قسمت با دیگر ابزار آشنا خواهید شد .
Type tool : به کمک این ابزار می توان در محیط نرم افزار بر روی تصویر یا صحنه هایی ایجاد می کنید کلماتی را بنویسید . برای شروع کار نوشتن ابتدا ابزار Type را فعال می نمایید و در هر نقطه از تصویر انتخابی کلیک کنید می بینید که خط چشمک نمایان می شود که معنی آن این است که شما می توانید در آن نقطه شروع نوشتن نمایید .
زمانی که این ابزار فعال می شود در Option Bar پارامترهای ظاهر می شود . اولین گزینه منوی کرکره ای Font می باشد به کمک این گزینه می توانید نوع Font خود را تعیین نمایید .
منوی بعدی تعیین می نماید که Font که ما انتخاب کردیم به صورت Bold باشد یعنی تو پر و محکم یا به صورتItalic باشد که منظورمان همان اریب می باشد .
قسمت بعدی گزینه Font size می باشد که تعیین کننده اندازه نوشته ها می باشد . که از شماره 6 – 72 وجود دارد البته اگر اندازه دلخواه شما در این اعداد یافت نشد می توانید خودعدد دلخواه را در جعبه بالا بنویسید .
در منوی کرکره ای بعدی شما میزان و نوع نوشته خود را تعیین می نمایید . به این صورت که حالات مختلف در این قسمت برای نرمی نوشته وجود دارد که هر کدام با اندکی تفاوت در مجموعه یک هدف را دنبال می کنند. بعد از این منو سه گزینه وجود دارد برای راست چین , چپ چین و وسط چین کردن حروف در تصاویر است که به ترتیب از چپ , چپ چین , وسط چین , راست چین قرار دارد .
Color text : به کمک این قسمت می توانید رنگ نوشته خود را تغییر دهید .
Warp text : به کمک این پنجره می توان به نوشته فرم هایی داد . که اشکال و حالات مختلف فرم ها را در خواهیم دید. برای انتخاب حالات مختلف به منوی کرکره ای Style مراجعه نمایید .
Arc : به کمک این گزینه می توانید قوس و کمان را به نوشته خود بدهید زمانی که این گزینه را انتخاب می نمایید پارامترهای زیر فعال می گردد این پارامترها در تمام حالات مختلف یکی می باشد در زیر آنها را توضیح خواهم داد .
Horizontal و Vertical به کمک این دو کلید رادیویی می توانید تعیین نمایید که قوس به کدام جهت باشد به جهت افق یا عمود .
Bend : این پارامتر میزان خمیدگی و خم شدن نوشته را تعیین می نماید .
Horizontal Distortion : به کمک این گزینه می توانید (( راستای محور افق شی را لاغر و یا چاق کنید و فرم پرسپکتیو به آن بدهید .
Vertical Distortion : به کمک این گزینه می توانید در راستای محور عمود شی را لاغر و یا چاق نمایید .
با باز کردن منوی Style می توانید حالات دیگر را مشاهده کنید البته در جلوی هر یک از حالات یک شکل که نماینده و نشان دهنده نوع فعالیت آن فرمان است قرار دارد و می توانید شما یک پیش نمایش از آن حالت را ببینید .
گزینه آخر در Option Bar گزینه Praaghraph و Caracter می باشد که به کمک این دو پانل می توانید میزان فاصله بین حروف میزان فاصله بین کلمات اندازه Font نوع زبان میزان نرمی Font رنگ پاراگراف گرفتن چپ چین راست چین وسط چین کردن و غیره … و به طور کلی تمام فعالیت هایی که تا حال برای نوشتن در محیط نرم افزار آموختید در اینجا گردآوری شده است .
زمانی که تمام تغییرات و تنظیمات را اعمال کردید به کمک Commit آن را می توانید ثابت نمایید و به کمک Discard تنظیمات را رد نمایید .
با راست کلیک کردن بر روی ابزار Type چند ابزار دیگر نمایان می شود که به شرح زیر است .
Vertical Type : به وسیله این گزینه شما می توانید به صورت عمود بنویسید که پارامترهای آن به همان صورت Horizontal Type می باشد .
Horizontal Type mask : به وسیله این گزینه شما می توانید از یک رنگ به عنوان ماسک برای نوشته خود استفاده نمایید که به صورت پیش فرض قرمز می باشد یعنی نوشته شما در پیرامون خود رنگی را دارا می باشد و قسمت نوشته شده فاقد رنگ می باشد .
Vertical Type mask : این ابزار نیز مانند ابزار بالا عمل می کند با این تفاوت که در مسیر عمودی می نویسد
برای تغییر رنگ ماسک مورد نظر به قسمت Edit in standard mode مراجعه می کنیم با دو بار کلیک کردن بر روی این قسمت یک پنجره با نام Quike mask باز می شود که تعیین کننده میزان غلظت رنگ نوع رنگ و نیز مدل ماسک است دو نوع مدل در اینجا وجود دارد .
1) maked Areas : به کمک این گزینه از ماسکی استفاده می شود که دارای رنگ پیرامون باشد .
2) Selected Areas : به کمک این گزینه دور نوشته ما یک کادر انتخابی ایجاد می شود
تا اینجا آموختید که چگونه در محیط نرم افزار فتوشاپ بنویسید و جلوهایی نیز به نوشته های خود
بدهید فقط یک مطلب می ماند که برای عوض کردن فونت خود در نرم افزار به صورت سریع چه
باید کرد . بعد از نوشتن و تایید کردن نوشته خود بر روی منوی کرکره Font داخل Box name یک بار کلیک کنید و سپس دکمه میانی موس خود را بچرخانید خواهید دید که نوشته های شما به سرعت عوض می شوند .
بعد از گزینه Type در جعبه ابزار نوبت به گزینه Pen می رسد که برای کشیدن خطوط آزاد و منحنی در تصویر است این گزینه بسیار برای کشیدن تصاویر و رنگ کردن یک نقطه بسیار کارامد می باشد .
با انتخاب این گزینه Ponter ماوس شکلش تغییر می کند . شما در هر جای تصویر که کلیک کنید یک نقطه ایجاد می شود . البته برای به نتیجه رسید بیش از دو نقطه در صحنه لازم می باشد با پیوند این نقاط یک سطح ایجاد می شود که دارای رنگ انتخابی است برای کشید خطوط منحنی باید کمی در صحنه درگ نمود یعنی بعد از کلیک دکمه ماوس را رها سازید و ماوس را حرکت دهید در این زمان دو دسته نمایان می شود که برای ویرایش زاویه منحنی هایی می باشد که در آینده تکمیل خواهد شد زمانی که بر این گزینه در جعبه ابزار کلیک می کنید پارامترهایی در Option Bar ظاهر می شوند که کم کم با آن آشنا خواهیم شد .
Snape layers : به وسیله این گزینه یک تصویر می توانید بسازید که دارای رنگ در محدوده انتخابی باشد . مثلا" می توانید یک Style برای آن انتخاب نمایید یا یک رنگ یا یک Pattern .
Path : به کمک این گزینه می توانید یک مسیر تعیین نمایید .
Pentool و FreeForm به کمک این دو گزینه می توانید از فرم های آزاد یا منحنی های دارای اهرم برای فعالیت خود استفاده نمایید و همچنین در سمت راست این دو گزینه اشکال مختلف را می توانید انتخاب نمایید .
Custom Snape : به کمک این گزینه می توانید از اشکال از پیش فرض نرم افزار استفاده نمایید زمانی که این گزینه فعال باشد با رفتن بر روی منوی Snape می توانید شکل مورد نظر خود را تعیین نمایید .
وقتی بر روی ابزار Pen در جعبه ابزار راست کلیک می کنید چند ابزار دیگر ظاهر می شود که در زیر آنها را توضیح خواهم داد :
FreeFrom Pentool : به کمک این ابزار می توان به صورت آزاد یک سطح را ایجاد نمود .
Add Anchor Point : به کمک این ابزار می توان یک نقطه به یک منحنی یا خط اضافه نمود نقاط برای ویرایش شکل سطح ایجاد شده می باشند .
Delete Anchor Point : به کمک این گزینه می توان نقاط بر روی خطوط یا منحنی ها را حذف نمود .
Convert Point tool : به کمک این ابزارمی توان نقاط را تبدیل نمود به این صورت که یک نقطه را به صورت ( Sharp ) تیز نماییم یا برای یک نقطه دسته هایی را بگذاریم تا یک منحنی را داشته باشیم .
در این قسمت با دو ابزار خیلی خیلی مهم آشنا شدید این دو ابزار از ابزارهای کلید در گرافیک و مخصوصا" گرافیک کامپیوتری می باشند در قسمت بعدی معقوله جعبه ابزار را به پایان خواهیم برد .
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط:
آموزش فتوشاپ ،
،